Kello soi aamulla 8.15 ja jo sillon oli ulkona 20lämmintä. Siinä perinteiset aamutoimet ja lopulta matkaan kohti Mänttää kera muzin, Roinan ja Sepon.

loppu perhe jäi kotiin nukkumaan kun edellisenä päivänä oltiin särkänniemessä ja kotona vasta 23.illala. Matkaa vajaat 100km ja loistava ajokeli, ainakin vielä aamusta kun ei tuntunu ihan saunalta tuo opelixi. (ilmastoinia kun ei ole;))

Dallu kehä alkoi vasta iltapäivällä, mutta oltiin ajoissa paikalla koska sain kunnian pyörähtää Lauan riisenin kanssa kehässä. Tuloksena tällä kertaa EHOtsan rypistys, mutta luooka-voitto. Oma kamera pysyi taas tiukasti laukussa! Ite kun esittää kaikki koirat niin kuvailut tahtoo jäähä! Ja muzi ei oikeen osaa/oo innostunut asiasta. Mutta onnex Laura on aktiivinen ja oli saanut meistä kuvan kehässä.

Myllynkarhun Pinja eli Pinde vaan...

1243892721_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Dalluilla oli tuomarina Ritva Raita, ja etukäteen jo hirvitti mitä mahtaa täti sanoa, hän kun on vanha, tunnettu tuomari, joka on tunnetusti tarkka ja suorasanainen. 

Ekana meiltä oli kehässä Seppo, ja aivan kuten arvelinkin oli herra liiansuuri tuomarin makuun. Ensimmäiset sanat koiralle oli"oletpas sinä suuri-poika" no, mittauksen jälkeen oli tulos 62cm eli 1cm yli -ylärajan. Arvostelu oli kuitenkin hyvä, ja kuului näin:

"2v valio, joka on hieman kookas. Hyvä ilmeikäs pää. Hyvä pigmentti ja purenta. Hyvä ylälinja, Hyvät mustat täplät. Normaalit kulmaukset ja liikkuu erinomaisesti." Tuloksena VAL ERI2 PU-4

Junnu-narttuja oli vaan 1 ja nuoria ei ollenkaan, joten meinas tulla melkein hoppu, jotta sain Roinan kehään. Hegailut jäi totaalisen väliinHymy

Avoimia narttuja oli 3. joista Roina oli taas yllättäen vanhin. Kyllä taas pikkusen hävetti sanoo että 7v kun ikää kysyttiin! No, Roina suorastaan lenti ympäri kehää, tukahduttavasta säästä huolimatta, ja hurmasi tuomarin jo ekalla kierroksella. Tuomari tokaisi heti että ompas upeasti liikkuva narttu. Kyllä hieman hymyilyttiSilmänisku

Me oltiin ekana arvostelu vuorossa ja edestakaisissa liikeissä ajattelin että nyt se sieltä paljastuu ja homma oli taas siinä, mutta vaikka liikkeet otettiin pariinkin kertaan niin ne miellytti tuomaria kaikinpuolin. Roinan arvostelu kuuluin näin:

" 7v joka liikkuu aivan ihansti. Hyvä ilmeikäs pää. Hyvä purenta ja ylälinja. Hyvät kulmaukset sekä edessä että takana. Ja liikku kaikinpuolin erinomaisesti!"

Sitten taas juostiin kilpailuluokassa, ja meinas iteltä henkilähtee! Kolmas, toinen ja ylivoimainen ykkönen sanoi tuomari ja kätteli minua! Apua! Roina saa sertin! Tuoksena siis tässävaiheessa AVO ERI1. Pn-luokassa Roina kilpaili lopulta valioluokan narttua-vastaan ja hikisen ravaamisen jälkeen, (meinasin oikeesti tukehtua/oksentaa) Roina voitti kun voittikin PN-luokan!!!!!!!! Tuomari sai pienet kiljumiset ja halaukset palkaks ja odotti kovasti tekeväsä Roinasta valion ja pettymys/yllätys oli nähtävissä kun ilmotin että ei tuu valioks! No, piti siinä sitten selittää että Ropina on myöhään syttynyt tähti ja lopulta kiertänyt nuorena hyvin vähän. Tuomari kehui vielä roinaa kovasti ja sitten oli Rop-kehä. Vieläkin edellisestä puuhkuttaen ravasimme kierroksen ja ROP-ruusuke ojennettiin meille!!!!!!!!!!!!!! Ja tilanne kuvaahan ei ole, mutta kyllä oli hymyssä pitelemistä ja ei Ritvaa kiitoksilta säästelty!!!! kiitos vielä Ritva Raita, oli upea päivä!!!!!

Ronja eli Marnellin Jet Set Star 7v

1243227957_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ryhmäkilpailun tuomarina oli Matti Palojärvi ja päätettiin siirtää leiri pusikosta vapautuneelle varjosivustalle jäähallin kulmalle, syötiin jästkiä ja juotiin limukkaa, tehtiin pikku ostoksia ja vietettiin laatuaikaa kunnes ryhmäkisat alko 15.30 ryhmä 6 oli heti ekana, ja Roina vähän säikky kuulutuksia kun oltiin sisällä halissa yhtä-äkkiä. Häntä oli vähän alhaalla seistessä ja ajattelin että se oli sitten siinä ja se tavoite, eli sijoitus jäisi nyt haaveeksi. tuomari sijoitti koirat nopeasti paikalleen, ja yht äkkiä huomasin edessäni seisseen Rodesiankoiran saavan käteensä 3. ruusukkeen ja samassa meille tulee sininen ja ryhmän voittaa ajokoira. Eli tuloksena hienosti vielä RYP-2!!!!!!!!!!!

1243227967_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kiitos molemmille tuomareile, ja kaikille kannssa kilpilijoille ja muutenvaan kehänlaidalla seurassa viihtyneille, olihan päivä,taas!!!!!!!!Hymy